Ridebane.no tilbyr analyse av topplaget med eller uten befaring.

-En analyse av topplaget vil gi et objekttivt svar som kan brukes for å gjøre de rette tiltak.

-Noen ganger er det i tillegg behov for en befaring i tillegg til en analyse. Dette kan vært fordi andre faktorer påvirker topplaget.

analyse

 Analyse av ridebanebunnen

Egenskapene til en ridebane varierer med årene, været, bruk, vedlikehold, osv. De subjektive meninger om banene er ofte like varierende. En analyse av topplaget til ridebanen vi gi et objektivt svar på status for banen. Resultatene kan deretter brukes til å gjøre de riktige tiltak for at bunnen blir best mulig, og at den holder seg slik lengst mulig. En analyse er ikke bare en god investering i hestens helse, men også til eierens økonomi i form av mulig økt levetid på banen.

 

Analysen:

Innsendt prøve vil bli testet med blant annet sikteprøve etter NGI-skala og i ISO standardisert sikteutstyr fra Lermann i Tyskland. Videre benyttes kjemiske midler, elektroniske testapparater, brenning, tromling, knusning, mm. Testene gir svar på minerlatype, form, overfate, hardhet, fraksjonssammensetning, humus og slaminnhold, saltinnhold, tilleggsprodukter, massens egenskap til holde på vann, massens egenskap til å komprimering, friksjon, mm. Antall tester og operasjoner som utføres vil være inntil 16 stk.

Dersom resultatene viser at man kan gjøre tiltak for å forbedre banen og øke levetiden, vil massen testes ut mot den eller de mulighetene.

 

Hvor lang tid:

Ca en uke etter at sandprøven er mottatt, vil man få tilsendt en rapport med resultater av analysen og forslag til mulige tiltak.

 

Hvordan ta prøven:

En ridebane er sjelden lik over alt. Den varierer ofte i fuktighet, sammensetning, slitasje på sand og tilleggsprodukter, tykkelse på lagene, mm.

Ut fra undersøkelser ved flere ridebaner innendørs, er det ett sted på banen der det er påvist mest gjennomsnittlige resultat ved prøvetaking, enn andre steder. Det er merket med ring i figuren.

provetakingsplass

Ved prøvetaking utendørs er det fint om prøven blir tatt der solen skinner halve dagen. MAO ikke der det er mørkest og heller ikke der solen skinner hele dagen.

For å få en best mulig analyse er det viktig at man graver seg helt gjennom topplaget, som er på alt fra 5-15 cm. Noen ganger kan det nemlig ligge finere sandkorn, fiber, filt, bark, o.a. på toppen og grovere og mer sand lengre ned. Fyll prøveposen derfor med sand og tilleggsprodukter som representerer hele bunnen på prøvestedet. Posen bør inneholde rundt 500g og sendes i bobleplastkonvolutt til Stallmestern, Guribysagveien 10, 1350 Lommedalen.

Fukten i banen spiller en rolle for observasjon av prøven opp mot svar i spørreskjemaet. Det er derfor fint at man lukker posen helt, slik at fukten blir en faktor i analysen. På utebaner er det viktig at prøven tas en dag det ikke har regnet hele dagen og heller ikke sol i flere dager.

 

Spørreskjema:

For å få en bedre helhetlig oversikt over banens oppbygning, bruk og vedlikehold er det viktig at spørreskjema fylles ut så godt det lar seg gjøre. Det gir svar på en del tilleggsspørsmål som er vanskelig å lese ut av sandprøven.

 

Bilder:

Ta gjerne noen bilder av banen, vanningsanlegg, redskaper til vedlikehold, mm og legg med i mailen med svar på spørreskjema. Det vil gi en enda bedre grunnlag for en god tilbakemelding.

 

Skjema mailes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 Spørreskjemapcutfylling.docx

 

Kontakt Ridebane.no

 meg stand

Addresse

Stallmestern, Thor Gunnar Mathisen
Guribysagveien 10
N-1350 Lommedalen

E-post

post@ridebane.no

Mobil

+47 94206124

Har du spørsmål i forhold til din bane?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Ta kontakt med oss i dag!